Logboek 2012

zaterdag 7 april
7-4-5-img_0592De dag begon goed, met een heerlijk zonnetje. Nadat we waren aangekomen, een slaapplekje hadden klaargemaakt hebben we de Tecobox opgepimpt. Hierna hebben we een heel leuk kennismakingsspel gedaan, waarbij we woorden moesten vormen met de eerste letters van onze naam.7-4-19dsc09698

 

Hierna hebben we workshops gedaan. Zo konden we wat leren over verschillende soorten straling, hebben we gesoldeerd en ook de Swedish chef was er ook. Hij heeft ons onder andere laten zien wat er bijvoorbeeld gebeurd als je een cd of spekkies in de magnetron legt. Haha, was super gaaf, dit mogen we thuis natuurlijk nooit doen ;).
Op het terrein waren ook nog “schatten” verstopt, die moesten we zoeken met een GPS, de middag vloog om. Terwijl er druk gekookt werd hebben we lekker buiten allerlei challenges 7-4-34-dsc09735gedaan, als we tijdens de HIT genoeg gedaan hebben verdienen we aan het einde van het kamp de TecoHIT-badge. Die willen we natuurlijk allemaal dolgraag verdienen!

7-4-39-dsc09753Na het eten hebben we het kampvuur-rook-detectorspel gedaan. Hoe dat was vertellen we thuis wel, als we niet te moe zijn. Voor het slapen gaan hebben we met z’n allen gezellig de film “Muppets into the space” gekeken. Stiekem was het al best laat geworden, dus snel tandenpoetsen en ons bed in. Natuurlijk hebben we gekeet, maar dat was snel over door de leiding (morgen hebben we nog een nacht)…. Sssst niet doorvertellen he ;).

zondag 8 april
7-4-17-dsc09687
Vanmorgen werden we al vroeg wakker. Snel aankleden en ontbijten, want we willen zo veel mogelijk challenges doen. Na het ontbijt gingen we eerst workshops doen. Zo hebben we van de twee frisdrank blikjes – die we mee moesten nemen- een brandertje gemaakt. Morgen gaan we er hamburgers op bakken. We zijn erg benieuwd of het gaat lukken.
Bij Jeroen en Roel konden wij iets doen met Basics stamps, wat moet je daar nu mee? Na wat uitleg mochten wij ook zelf 8-4-13img_6450programmeren, hahaha daar wisten wij wel raad mee…
Buiten hebben we met Frans levend mijnenveld gedaan, hierbij het mijnvrije pad vinden in het mijnenveld. Het coolste wat we gedaan hebben is het pet-fles schieten met Frank. Ze vlogen wel meters hoog de lucht in.

Hierna gingen we ons lunchpakketje opeten en ons klaarmaken voor de teco-tocht. We werden gedropt op verschillende startpunten en we zijn naar de Dwingeloo telescoop gelopen.
Bij de telescoop hebben we een dopplermeting gedaan, zelf in het klein onderzocht hoe een telescoop werkt en onze stralingsruis gemeten. En als klap op de vuurpijl hebben we een rondleiding gehad in de grote telescoop.

8-4-34-dsc09842Toen we aankwamen op de blokhut hebben lekker met z’n allen lekker macaroni gegeten, we hadden honger na een middag lopen , uitproberen en spelen. Na het eten zijn we gezellig bezig geweest met de challenges, natuurlijk willen we onze badge 8-4-54-img_6571verdienen. Toen het donker was hebben we gelasergamed, het was leuk en heel spannend. Als aller laatste hebben we stroom door worst en een augurk gejaagd.

maandag 9 april
Jawel ook vandaag begon de dag met opstaan, of het nu door de grijze wolken kwam, geen idee, maar er waren wat Scouts die behoorlijk moeite hadden met uit hun slaapzakje te kruipen. Gelukkig is er dan altijd wel leiding te porren om een handje te helpen…met slaapzak en al ben je zo beneden en ligt je kruin onder een koude plons water…
Na een frisse kledder door je gezicht en wat deo onder je oksels….oké een enkeling denkt dat je fris 8-4-14img_6435wordt als je je Axe op je gehele scoutfit spuit…werd er driftig opgeruimd..het valt echt niet mee om alles weer in die ene tas te proppen! Hoe doen onze ouders dat toch altijd?! Gelukkig was de leiding niet helemaal beroerd en hielpen ze een handje mee, komt je grote slaapzak toch nog in dat veel te kleine zakje!
Toen de slaapzaal weer vrij van bedden en kleding was mochten wij toch genieten van weer een heerlijk ontbijtje..de knakworstjes die de vorige avond niet onderworpen waren aan een stroomtest bij “Dr.Bunsen” waren vanmorgen ouderwets in een pan water opgewarmd, maar smaakte toch ook wel erg lekker zo ‘s ochtends.
9-4-15-dsc09937Natuurlijk moest de corvee ploeg weer alles brandschoon borstelen, we probeerden er nog onderuit te komen, door een stapel borden op de grond te laten kletteren, maar helaas er sneuvelde slechts 1 bord, dus dat werd alsnog hard boenen en afdrogen. Toen de afwas gedaan was kon er meteen begonnen worden met het volgen van een workshop, want nog niet iedereen had alle workshops gedaan.
Het was weer erg gezellig, interessant en genieten geblazen. We moeten toegeven, hoe verder het weekend vordert hoe meer wij toe zijn aan luciferhoutjes!

De rest van de ochtend konden wij ons weer aanmelden voor allerlei challenges…want die badge…die willen we nog steeds allemaal verdienen hoor. Tussendoor gingen wij om beurten onze zelf gemaakte brandertjes testen, door er een hamburger boven te bakken. Echt gaaf! O’ ja en niet geheel onbelangrijk, erg lekker! De ochtend vloog voorbij en tussen alle druppels door vermaakten wij ons prima.

Tijd voor onze LUPA opeten en daarna weer snel verder met de activiteiten, want…heb ik al voldoende punten verzameld???? Het was veel te snel voorbij en in spanning wachtte wij af op wat er komen zal. De TeCoHIT rondde wij in Beilen af, met een TeCoBox vol spullen én niet geheel onbelangrijk MÉT badge opzak reden wij in diverse auto’s naar Dwingeloo toe. Daar zouden wij de sluiting van de HIT Dwingeloo bijwonen en onze HIThap nog krijgen. Welke hamburger nou het lekkerste smaakte? Die van ons zelf natuurlijk 😉 Op de parkeerplaats nog even de eigen bagage uit de aanhanger scoren en gedag zeggen. Op naar huis!